BEVEZETÉS A FOLYADÉK BIOPSZIÁBA SZEMINÁRIUM

Kedves Érdeklődő,

2024. május 9-én 10:00 órától megrendezésre kerül a II. Innovációk a folyadékbiopsziában szeminárium.

Bővebb információ és regisztráció ide kattintva érhető el.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Clinomics Europe Kft. által szervezett szemináriumra, amelynek fő témája a folyadék biopszia.

Klinikai szempontból a folyadék biopszia a hagyományos biopsziához képest innovatív és lényegesen kevésbé invazív módszer a keringő tumorsejtek és sejtmentes DNS mintavételre. Továbbá valós idejű információkat szolgáltathat a páciens állapotáról és a daganat molekuláris profiljáról. A folyadék biopszia egy új és rendkívül hatékony technológia, amely lehetővé teszi a rák korai stádiumban történő felismerését és diagnosztizálását, valamint a különböző rezisztencia mutációk felfedezését is, így hathatósan segítve a terápiás folyamatot és döntéshozatalt. Az esemény célja, hogy egy szakmai kerekasztal beszélgetés jöjjön létre, és az előadók által ismertessük ezt az úttörő módszert és szerepét a rákkutatásban valamint a rákdiagnosztikában.

A szeminárium helye és ideje:
1068 Budapest, Benczúr utca 35. – Hotel Benczúr, Benczúr I. terem
2022.06.02. csütörtök 10.00

Bevezetés a likvid biopsziába szeminárium illusztráció.

Tervezett program:

10:00-10:15: Szeminárium megnyitó

10:15-11:00: Dr. Soltész Beáta: A folyadék biopszia, mint a szabad nukleinsavak forrása (Debreceni Egyetem, Humángenetikai Tanszék)

11:00-11:15: Prof. Molnár Béla: Epi- és genetikai DNS eltérések a folyadék biopszia vizsgálatokban. Rutin diagnosztika, fejlesztés (Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika)

11:15-11:30: Dr. Barták Barbara: Szabad DNS szintet és vizsgálatokat befolyásoló mintavételi technikai faktorok (Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika)

11.30-11:45: Dr. Kalmár Alexandra: Szöveti és keringő vastagbél daganat DNS eltérések kimutatása (Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika)

11:45-12:15: Kávészünet

12:15-12:45: Bátai Bence: A folyadék biopsziás vizsgálatok szerepe onkohematológiai kórképekben – középpontban a limfómák (Semmelweis Egyetem, I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet)

12:45-13:15: Csoma Szilvia Lilla: A perifériás vérben szabadon keringő nukleinsavak molekuláris vizsgálata epeúti tumorokban és limfómákban (Debreceni Egyetem, Patológia Intézet)

13:15-13:45: Dr. Biró Orsolya: CTC dúsítás FAST technológiával: jelenlegi alkalmazások és jövőbeli kilátások (Clinomics Europe Kft.)

13:45-14:15: Kávészünet

14:15-15:00: Dr. Szebeni Gábor János: Multiplex és qvantitatív citokin/kemokin meghatározás liquid biopsziákból (Szegedi Biológiai Kutatóközpont)

15:00-15:45: Dr. Csősz Éva: Proteomikai analízisek folydék biopsziából. Potenciális könny és nyál biomarkerek azonosítása lokális és szisztémás betegségekben. (Debreceni Egyetem, Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet)

15:45-15:50: Zárszó

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kedves Érdeklődő,

A ‘Bevezetés a folyadék biopsziába’ szemináriumra az összes hely elkelt, ezért nem tudunk több jelentkezőt fogadni.

Az óriási érdeklődésre való tekintettel várhatóan új előadással jelentkezünk a témában. Amennyiben szeretné helyét biztosítani a következő szemináriumra, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és elsőként fogjuk értesíteni.

Előjelentkezés a következő a szemináriumra

Adatvédelmi tájékoztató elfogadása