BEVEZETÉS A FOLYADÉK BIOPSZIÁBA SZEMINÁRIUM

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Clinomics Europe Kft. által szervezett szemináriumra, amelynek fő témája a folyadék biopszia.

Klinikai szempontból a folyadék biopszia a hagyományos biopsziához képest innovatív és lényegesen kevésbé invazív módszer a keringő tumorsejtek és sejtmentes DNS mintavételre. Továbbá valós idejű információkat szolgáltathat a páciens állapotáról és a daganat molekuláris profiljáról. A folyadék biopszia egy új és rendkívül hatékony technológia, amely lehetővé teszi a rák korai stádiumban történő felismerését és diagnosztizálását, valamint a különböző rezisztencia mutációk felfedezését is, így hathatósan segítve a terápiás folyamatot és döntéshozatalt. Az esemény célja, hogy egy szakmai kerekasztal beszélgetés jöjjön létre, és az előadók által ismertessük ezt az úttörő módszert és szerepét a rákkutatásban valamint a rákdiagnosztikában.

A szeminárium helye és ideje:
1068 Budapest, Benczúr utca 35. – Hotel Benczúr, Benczúr I. terem
2022.06.02. csütörtök 10.00

Bevezetés a likvid biopsziába szeminárium illusztráció.

Tervezett program:

10:00-10:15: Szeminárium megnyitó

10:15-11:00: Dr. Soltész Beáta: A folyadék biopszia, mint a szabad nukleinsavak forrása (Debreceni Egyetem, Humángenetikai Tanszék)

11:00-11:15: Prof. Molnár Béla: Epi- és genetikai DNS eltérések a folyadék biopszia vizsgálatokban. Rutin diagnosztika, fejlesztés (Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika)

11:15-11:30: Dr. Barták Barbara: Szabad DNS szintet és vizsgálatokat befolyásoló mintavételi technikai faktorok (Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika)

11.30-11:45: Dr. Kalmár Alexandra: Szöveti és keringő vastagbél daganat DNS eltérések kimutatása (Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika)

11:45-12:15: Kávészünet

12:15-12:45: Bátai Bence: A folyadék biopsziás vizsgálatok szerepe onkohematológiai kórképekben – középpontban a limfómák (Semmelweis Egyetem, I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet)

12:45-13:15: Csoma Szilvia Lilla: A perifériás vérben szabadon keringő nukleinsavak molekuláris vizsgálata epeúti tumorokban és limfómákban (Debreceni Egyetem, Patológia Intézet)

13:15-13:45: Dr. Biró Orsolya: CTC dúsítás FAST technológiával: jelenlegi alkalmazások és jövőbeli kilátások (Clinomics Europe Kft.)

13:45-14:15: Kávészünet

14:15-15:00: Dr. Szebeni Gábor János: Multiplex és qvantitatív citokin/kemokin meghatározás liquid biopsziákból (Szegedi Biológiai Kutatóközpont)

15:00-15:45: Dr. Csősz Éva: Proteomikai analízisek folydék biopsziából. Potenciális könny és nyál biomarkerek azonosítása lokális és szisztémás betegségekben. (Debreceni Egyetem, Biokémiai és Molekuláris Biológiai Intézet)

15:45-15:50: Zárszó

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kedves Érdeklődő,

A ‘Bevezetés a folyadék biopsziába’ szemináriumra az összes hely elkelt, ezért nem tudunk több jelentkezőt fogadni.

Az óriási érdeklődésre való tekintettel várhatóan új előadással jelentkezünk a témában. Amennyiben szeretné helyét biztosítani a következő szemináriumra, kérjük töltse ki az alábbi űrlapot, és elsőként fogjuk értesíteni.

Előjelentkezés a következő a szemináriumra

Adatvédelmi tájékoztató elfogadása

Recent news

Team-building in Badacsony

Team-building in Badacsony

The CEO of Clinomics Korea, Prof. Jong Bhak, visited us, so we organized a team-building event in Badacsony, which is one of the most beautiful places in Hungary around Balaton. We are glad that...

Our blog has been released

Our blog has been released

We are pleased to inform you that our blog has been launched on our website. The aim of our blog is to give you a detailed explanation of the technology we use, what liquid biopsy is for, and how we...

We are hiring!

We are hiring!

Clinomics Europe has launched a massive recruitment campaign, mainly looking for colleagues with scientific or business experience for various positions. After the company was founded in 2021,...